top of page

למי זה מתאים?

לא לכולם.ההרפתקה הסינית מתאימה לבונים שיודעים מה הם רוצים בצורה מאוד מפורטת.

אנשים עם ראייה טכנית וידע סביר בעבודות טכניות (יש הרכבות לא מעטות לבצע במוצרים ויש צורך בהבנה).

לכאלה שמסוגלים להיות פיזית על הרגליים 6-7 ימים שלמים ולבצע החלטות רבות בזמן קצר. השהייה בסין היא למטרה מוגדרת היטב ומי שסוטה מהתכנון וממטרת העל – חוזר מתוסכל.

 

איך נערכים?

כשעולים על המטוס לסין, עליכם להיות מצויידים ברשימה מדוייקת של מוצרים רצויים. עליכם להגדיר לעצמכם איזה צבע וסוג של מוצרים אתם רוצים ולדעת את המחירים בארץ של המוצרים, כדי לדעת האם המחירים משתלמים (בדרך כלל הם זולים בהרבה מהארץ). אין תחליף לאיש מקצוע מטעמכם שילווה אתכם. הדבר אמנם עולה כסף, אך נלקח בחשבון ואדריכל מטעמכם יוכל לעזור לקחת החלטות ולהיות שלמים איתן.

החויה הסינית אינה חוויה קלה. זו ארץ חדשה. שפה חדשה. הכל שונה - בעיקר האוכל (זה משפיע על הפסקות השירותים.....), זו לא אירופה הקלאסית. זו חוייה זוגית מאתגרת שמזכירה לעיתים תכניות ריאליטי כמו "המירוץ למיליון". אבל למי שיכול לעבור את המכשולים האלו – צפוי טיול מרתק וחוייה לכל החיים בנוסף לחסכון הכספי. אנחנו שילבנו טיול זוגי בהונג קונג כבונוס אחרי הריצות בקניונים הסיניים.

 

יש שם מוצרים איכותיים?

זו השאלה הראשונה של כולם.

התשובה היא כזו: ישנן רמות מגוונות באיכות המוצרים. קיימים שווקים זולים מאוד, בהם ניתן למצוא מוצרים באיכות ירודה במיוחד. מאידך ישנם קניוני ענק בהם מוצרים ברמה אירופאית ובמחירי הארץ ומעלה. צריך לראות ולסנן עוד בנקודת המכירה. הרוב המכריע של המוצרים שהגיעו משביעים רצון מבחינת האיכות.

חשוב לזכור שמוצרים רבים שנמכרים בארץ מקורם בסין. במחסני תאורה ניתן לרכוש מנורות סיניות. רשתות ה"עשה זאת בעצמך" מוכרות בעיקר תוצרת סינית. רשתות הריצוף – מרבות לייבא תוצרת סינית לארץ. מוצרים פחות איכותיים נמצאים בשפע גם בארץ ולא אחת "נופלים" עם מוצר בעייתי. לגבי אחריות – ראה פרק אחריות

"חוק איקאה" תקף פה  – "משלמים הרבה פחות ומקבלים רק קצת פחות". חשוב להבין שיחד עם החסכון הכספי המשמעותי שמושג, יכולים להיות פריטים באיכות נמוכה מהמצופה. בפריטים שקנינו מאוחר יותר בארץ, נתקלנו באיכות מוצר ירודה ובשירות לקוחות נורא, כך שהמצב בשוק בארץ אינו תמיד מושלם.

 

איך ועם מי נוסעים ?

אין תחליף לנסיעה לסין עם חברה טובה ואמינה. חברה כזו תכין איתכם עוד בארץ את נושא הויזה ואסטרטגיית הקנייה. כמו כן אין תחליף לנסיעה עם ה אדריכל / מעצב פנים. מי שתכנן לכם את הבית, יודע בדיוק מה מתאים, ומה לא. הוא יוכל להעריך  את איכות המוצרים ולערוך שינויים של הרגע האחרון בהתאם לרכישה. זה נראה מיותר ויקר בתחילה, אך רוב הזוגות שפגשתי במתחמי הקניות בסין, היו אבודים וחסרי יכולת לחתוך החלטות לגבי מוצרים שראו. כמו כן, כשלוקחים איש מקצוע, יש איזו "מחוייבות" לסיים את המשימה לשמה באתם, ולא "להמרח" עם הזמן וההחלטות. ככל שיהיה קשה יותר להחליט, כך תקנו פחות ולפיכך תחסכו פחות.  

 

זה באמת חוסך כל כך הרבה?

זו השאלה השנייה ששואלים אותי. התשובה היא כן.  50%-40%חסכון אמיתי.

הדבר נכון גם לאחר ששילמתם את הטיסה, השהייה בסין, ליווי האדריכל / מעצב, ההובלות והאחסנות, ההתקנות בארץ, המסים ואת עמלת החברה בסין.

ההתמקחות עם המוכרים היא חובה. אולם מחירי פתיחת המשאי ומתן תמיד יהיו נמוכים מהארץ. לעתים באופן משמעותי. תצטרכו לסגל לעצמכם יכולות מיקוח ומשחק (לפעמים המתרגמ/ת יעזרו, אך אל תסמכו עליהם)

הטיפ הטוב ביותר לחסכון בסין הוא -  לקנות כמה שיותר. מה הכוונה? ככל שקונים יותר מוצרים שם, שבכל מקרה תקנו בארץ – כך החסכון עולה. כדאי לקנות את כל הדברים שאולי לא קשורים ישירות לקבלן המשפץ, אבל אתם תצטרכו לקנות כמו מתלי מגבות, סיפוני מתכת, ברזי חוץ, שטיחים ואביזרים לבית, מראות,עציצים, ריהוט חוץ וכיו"ב. אביזרים אלה מצטברים להרבה מאוד כסף והקנייה בסין מוזילה אותם משמעותית.

 

מה עם אחריות? וערבות לכסף?

נאמר לנו לפני שנסענו שיש אחריות. שכל מה שנכנס בארגז סביר, יוחלף במידת הצורך  ויישלח אלינו. לא בדקנו את ההבטחה לשמחתנו. מכיוון שנוסעים עם חברה ישראלית/סינית, יש עם מי לדבר ובהחלט קשובים לבקשות. אולם, עם כל זה, יש להניח שמי שמשלם פחות – מקבל פחות. כלומר, אם חסרים ברגים מסויימים במטבח שקניתם, אין ברירה אלא ללכת לחנות הברגים המקומית ולחפש אלתור כלשהו. זה קורה, ויש להערך נפשית לשינויים ולאלתורים מדי פעם. רוב הפריטים מגיעים ללא הוראות הרכבה, זה לא איקאה. זה דורש ידע טכני או איש מקצוע שמוכן לאתגר מקצועי.

לגבי ערבות, לנו הוצעה ערבות בנקאית על כל סכום הקנייה בתנאי שעמלות הבנק תהיינה על חשבוננו. מדובר על מאות שקלים רבות. בכל מקרה, מכיוון שקונים אצל מספר רב של ספקים (כ 20 חנויות בממוצע), הפיזור הכספי די גדול והסינים אמינים יותר מחשבתי. לא נתקלתי כלל בנסיונות הונאה או שקרים מסחריים כלשהם. גם האוירה אינה אוירת נוכלים. להפך. לשיקולכם.

לאחר שחזרנו, סגרנו את רשימת הקניות והעברנו את יתרת הכסף לסין -   אני מודה שפחד קינן בליבי כמה ימים על עשרות אלפי השקלים שהעברתי לחשבון בנק מסתורי בהונג קונג ולא קיבלתי תמורה מוחשית. אולם כשקיבלתי את המייל עם התכניות וההדמיות מחברת הרהיטים עם מכתב תודה על התשלום שקיבלו – נרגעתי.

 

איך זה מתבצע? איך קונים בסין?

בעצם לא ממש קונים בסין.

הולכים בקניוני ענק ובשווקים שלא נגמרים וכשמוצאים מוצר שברצונכם לקנות, מתמקחים (זה חומר למאמר בפני עצמו) וחותמים על הזמנה מפורטת עם המחיר המוסכם. הכל כמובן בסינית. אחרי שחוזרים לארץ, סוגרים את הפרטים האחרונים ומעבירים את הכסף לחברה המלווה. החברה משלמת מקדמות לספקים ולאחר שהסחורה מגיעה ונבדקת במחסני החברה, הספקים מקבלים את יתרת הסכום והמוצרים מומכלים ונשלחים לאונייה.

כל התהליכים מתועדים היטב והלקוח משתתף ומיודע בהתקדמות. כדי להיות שקט, שלחתי מדי פעם מיילים לספקים כדי לראות את ההתקדמות ולקבל פרטים ותמונות. לעתים עשיתי זאת רק כדי להיות שקט שהם עובדים על ההזמנה שלי ולא מתחמנים.

יש לציין כי באופן גורף, הכל מגיע ארוז בצורה קפדנית. למעט מוצרים ספורים הכל הגיע שלם ובכמויות והחומרים הנכונים. ברוב המוצרים נארזו פריטים עודפים (ספיירים)  וכלי עבודה סופקו לאריזות לא מעטות. נראה שהשוק הסיני ערוך למכירה בארגזי קרטון שנשלחים אל מעבר לים. לא לשכוח תמיד להזמין עודפים. לא רק מהריצוף, גם ברז ספייר וכסאות אוכל וכן הלאה. זה כל כך זול שם וכל כך מתסכל אם זה חסר פה.

 

מה צריך להכין?

נעליים נוחות להליכה – הולכים מרחקים עצומים ברגל.

רשימות כמויות וסוגים - מפורטות ככל האפשר. כולל מחירי הארץ

מחשב נייד / אייפד – גם לתקשורת עם הארץ וגם עבור ישיבות הלילה במלון ותכנון היום שלמחרת. האינטרנט מספק לכם את מחירי הארץ ונותן לכם אפשרות להתייעץ מרחוק עם בני המשפחה או בעלי מקצוע.

טלפון סלולרי – אין צורך לרכוש חבילת שיחות מהארץ משתי סיבות, האחת היא שעדיף לרכוש כרטיס סים מקומי, זה זול משמעותית. והשניה היא שאנחנו רכשנו כזה, אבל את כל התקשורת ביצענו מהרשת האלחוטית במלון עם סקייפ ואפליקציות מסרים. לא השתמשנו כלל בכרטיס.

מצלמה – צריך לצלם כל מוצר שסגרתם עליו בחנות. לאחר כמה חודשים כבר לא זוכרים בדיוק מה הוזמן. יש לצלם כל בד ריפוד שנבחר מהקטלוג, כל דוגמת עץ ולעתים יש צורך לצלם את מסמכי הזמנה שעבורכם "לא נשאר עותק".....בסינית....

מטבע חוץ מזומן (עדיף דולר ארה"ב) – עדיף לא להשתמש בכרטיס אשראי, גם בד"כ הם לא מכבדים כרטיסים. מחליפים במלון או בצ'יינג', אם נשאר זמן להסתובב בעיר.

לסיכום,

על אף החסרונות שהוצגו פה, החוויה של נסיעה לסין עבור קנייה של תכולת בית היא חוויה חיובית, מרתקת וחסכונית, אולם לא מתאימה ל 100% מהבונים. בונים שרואים עצמם מתאימים לקחת את ההחלטה לנסוע, יהנו מטיול לחו"ל עם חוויה לכל החיים, יהנו מחסכון משמעותי בזמן הקניות בארץ שנחסך (ימי שישי בבוקר שמוקדשים ל"קניות לבית"), ויהנו ממוצרי בונוס במחירים מצויינים שלא היו קונים בארץ.

אחת מהמטרות שלנו לפני הנסיעה הייתה לסיים את בניית ביתנו עד סופו ללא פשרות כספיות שבגללן הבית לא נראה גמור (צינורות חשמל ירוקים שבולטים מהקירות, מנורות חסרות וריהוט שנשאר מהבית הקודם) – מטרה זו הושגה במלואה. לא היינו מצליחים לסיים את הבית בצורה מוצלחת כל כך ללא הנסיעה לסין.

ייבוא תכולת בית מסין
bottom of page